Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 258
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 82
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 123
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 258
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 82
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 123
Składniki
Obierz i posiekaj cebulę. Połącz z mięsem w misce, dodaj ryż, dopraw solą, pieprzem, kolendrą, wymieszaj. Formę żaroodporną do zapiekania posmaruj dokładnie masłem. Liście winogron osącz z zalewy, ułóż na talerzu.
Na liściach (na gładkiej stronie), połóż po porcji mięsa i zwiń gołąbki. Ułóż w naczyniu do zapiekania, piecz w 170°C 30 min.
Zrób sos: żółtka, skórkę z cytryny i śmietanę utrzep. Zalej gołąbki i zapiecz 10 min. Podaj ozdobione natką.Źródło: Świat kobiety