Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minipizzerinki w trzech smakach"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Mieszankę na ciasto wsyp do miski, wlej ciepłą wodę (zalecaną ilość znajdziesz na opakowaniu). Wymieszaj mikserem z końcówkami w kształcie haków. Przenieś na oprószoną mąką stolnicę i wyrób gładkie elastyczne ciasto. Pozostaw przykryte ściereczką na 30 min.
Po tym czasie ponownie wyrób, uformuj trzy rulony i każdy pokrój na 12 plastrów. Lep z nich w dłoniach kulki, a następnie spłaszczaj, by powstały placuszki.
Zioła opłucz, osusz. Szczypiorek posiekaj. Pozostałe gałązki podziel na mniejsze kawałeczki. 12 placków ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posyp solą morską, obłóż ziołami. Piecz 20 min w 200 st.
Ser mozzarella osącz z zalewy, pokrój na 24 plasterki. Po plasterku ułóż na 12 surowych krążkach. Piecz 20 min w 200 st. Na gotowych pizzerinkach rozłóż kawałki łososia, skrop je sokiem z cytryny i posyp szczypiorkiem.
Pomidory pokrój na 12 plas terków. Ułóż je na pozostałych placuszkach. Posmaruj pesto i poprzykrywaj resztą mozzarelli. Piecz tak jak poprzednie.Źródło: Tina