Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro czas na młodą kapustę to proponuję podać ją w towarzystwie wędzonych dodatków
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11886
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16210
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5166
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11886
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16210
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5166
Składniki
Kapustę poszatkowałem dość grubo. Obgotowałem ją do miękkości w osolonym wrzątku (ok. 10 minut). Odcedziłem. Boczek pokroiłem w kostkę, mięso z udek kurczaka podzieliłem na kawałki. Marchew obrałem i starłem na tarce o dużych oczkach, cebule posiekałem. Na rozgrzanej patelni podsmażyłem boczek. Dodałem do niego cebulę. Po kilku minutach dodałem startą marchew. Smażyłem wszystko razem kilka minut, po czym przełożyłem zawartość patelni do garnka z kapustą. Dodałem mięso z udek. Dorzuciłem posiekany koperek, dokładnie wymieszałem i dusiłem razem przez ok.15 minut. Doprawiłem solą, pieprzem i koncentratem pomidorowym.