Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką młodą kapustę, poszatkowaną, ugotowaną w lekkim sosie, zagęszczoną zasmażką, kiełbaską i doprawioną koperkiem zawsze robiła moja mama. Przepyszny, wiosenny dodatek do dań. Jest smaczna, pożywana, rozgrzewającą i sycąca.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424820
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10650
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4751
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424820
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10650
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4751
Składniki
Kapustę myjemy i szatkujemy. Na dno garnka wlewamy trochę wody, wrzucamy kapustę i dusimy około 10 min. Cebulę oraz kiełbaskę lub boczek siekamy i smażymy na oleju. Dodajemy do kapusty, mieszamy i dusimy jeszcze 10 minut.
W tym czasie przygotowujemy zasmażkę. Masło roztapiamy na patelni, wsypujemy mąkę i mieszamy aby uzyskać mieszankę bez grudek. Gdy się lekko zrumieni dodajemy do kapusty i mieszamy. Chwilkę gotujemy i gotowe! Na koniec wsypujemy poszatkowany koperek. Smacznego!