Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką młodą kapustę, poszatkowaną, ugotowaną w lekkim sosie, zagęszczoną zasmażką, kiełbaską i doprawioną koperkiem zawsze robiła moja mama. Przepyszny, wiosenny dodatek do dań. Jest smaczna, pożywana, rozgrzewającą i sycąca.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2147
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 165
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2147
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 165
Składniki
Kapustę myjemy i szatkujemy. Na dno garnka wlewamy trochę wody, wrzucamy kapustę i dusimy około 10 min. Cebulę oraz kiełbaskę lub boczek siekamy i smażymy na oleju. Dodajemy do kapusty, mieszamy i dusimy jeszcze 10 minut.
W tym czasie przygotowujemy zasmażkę. Masło roztapiamy na patelni, wsypujemy mąkę i mieszamy aby uzyskać mieszankę bez grudek. Gdy się lekko zrumieni dodajemy do kapusty i mieszamy. Chwilkę gotujemy i gotowe! Na koniec wsypujemy poszatkowany koperek. Smacznego!