Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muszle z farszem"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1047
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1047
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agata Rosa z Cianowic</strong>
Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż warzywa i pieczarki. Dodaj mielone mięso, podsmaż. Dodaj obrane, pok rojone pomidory, wymieszaj, przypraw do smaku.
Muszle ugotuj wg instrukcji. Ostudź. Napełnij farszem, ułóż w formie. Połowę sera zetrzyj na tarce. Resztę pokrój w kostkę, włóż do połowy muszli.
Sos: margarynę stop, wsyp mąkę, wymieszaj. Stopniowo wlewaj mleko, mieszając. Ugotuj gęsty sos, przypraw. Sosem polej muszle (te bez sera). Posyp startym serem. Zapiekaj ok. 15 min w 180°C.
czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie