Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Nadziewane kulki mięsne"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Mięso przełóż do miski. Cukinię umyj starannie, osusz, odetnij końcówki. Zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Posyp solą, odstaw na około 20 minut. W tym czasie obierz i poszatkuj cebulę. Koperek opłucz, osusz, posiekaj drobno.
Cukinię osącz z soku, który puściła. Dodaj do mięsa razem z cebulą i koperkiem, jajkiem i 1-2 łyżki bułki tartej. Masę dopraw solą, pieprzem i przyprawą do mielonego. Formuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej i smaż na oleju na złoty kolor.
Czas 30 min; porcja – 290 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety