Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nadziewane roladki z indyka"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Indycze piersi dokładnie umyć, osuszyć, rozbić lekko tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Płaty mięsa posmarować keczupem. Na każdym położyć kolbę mini-kukurydzy i zawijać roladki.
Spiąć je wykałaczkami. Odstawić na około godzinę do lodówki, żeby mięso się zamarynowało.
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej. Ułożyć na niej roladki. Smażyć, aż osiągną złoty kolor.
Gotowe roladki udekorować natką pietruszki. Podawać je z ryżem, sałatą i ćwiartkami pomidorów.
ok. 90 minut
Roladki będą wybornie smakować również z dodatkiem ziarnistej musztardy zmieszanej z dżemem żurawinowym.Źródło: Twoje Imperium