Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nadziewane roladki z indyka"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Indycze piersi dokładnie umyć, osuszyć, rozbić lekko tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Płaty mięsa posmarować keczupem. Na każdym położyć kolbę mini-kukurydzy i zawijać roladki.
Spiąć je wykałaczkami. Odstawić na około godzinę do lodówki, żeby mięso się zamarynowało.
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej. Ułożyć na niej roladki. Smażyć, aż osiągną złoty kolor.
Gotowe roladki udekorować natką pietruszki. Podawać je z ryżem, sałatą i ćwiartkami pomidorów.
ok. 90 minut
Roladki będą wybornie smakować również z dodatkiem ziarnistej musztardy zmieszanej z dżemem żurawinowym.Źródło: Twoje Imperium