Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki brzoskwiniowo-bakaliowe"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 80
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1011
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 80
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1011
Składniki
Mąkę przesiewamy do garnka, dodajemy wodę, mleko, olej, sól, cukier, wbijamy jajka. Miksujemy na jednolitą masę. Odstawiamy na 20 minut, po czym na rozgrzanej patelni, partiami, smażymy obustronnie jasne naleśniki.
Ser miksujemy z cukrem, żółtkami, 2 łyżkami śmietany, sokiem z cytryny i cukrem waniliowym. Brzoskwinie odsączamy z syropu na sitku, drobniutko kroimy i delikatnie mieszamy z musem serowym.
Naleśniki smarujemy farszem, zwijamy, dekorujemy według uznania: bitą śmietaną, gotową polewą czekoladową lub rozpuszczoną tabliczką czekolady, rodzynkami, migdałami itp.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej porcji: około 3 zł.
Wartość odżywcza 1 porcji: 490 kcal. Białko: 17 g/Tłuszcz: 27 g/Węglowodany: 47 g.Źródło: Rewia