Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki czekoladowe"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 470
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 254
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 470
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 254
Przepis dnia
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier puder szczyptę soli i kakao mieszamy.
W drugiej misce miksujemy maślankę z jajkami. Do małego garnuszka wlewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę. Podgrzewamy, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Gdy masa czekoladowa przestygnie, wlewamy ją do maślanki z jajkami. Dodajemy suche i bardzo dokładnie miksujemy.
Gdy uzyskamy gładką masę, partiami wlewamy ją na natłuszczoną, średnio rozgrzaną patelnię. Smażymy z obydwu stron.
Podajemy według uznania z mieszanką owoców, serkiem homogenizowanym, posypane startą czekoladą, cukrem pudrem, polane sokiem owocowym lub słodkim jogurtem itp.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej sztuki około 0,80 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 157 kcal Białko 5,3 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 19 gŹródło: Rewia