Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na przepyszne naleśniki według przepisu słynnego szefa Michel’a Roux. Dzięki dodaniu śmietanki naleśniki są bardzo delikatne, mięciutkie i bardzo smakowite. Z tego przepisu wyszło mi 9 rewelacyjnych naleśniczków. Smakować będą rewelacyjnie posypane cukrem pudrem, z dżemem lub Waszym ulubionym nadzieniem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Do miski wsypać make, dodać łyżkę cukru, sol, jajka i powoli zacząć mieszać ciasto dolewając mleko. Na koniec do rozmieszanego ciasta dodać śmietankę i ponownie dobrze wymieszać. Gotowe ciasto odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę.
Po tym czasie na patelni rozgrzać odrobine oliwy, którą dobrze rozsmarować po całej patelni. Na gorący olej wylać porcje ciasta i naleśniki smażyć po obu stronach na zloty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!