Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na przepyszne naleśniki według przepisu słynnego szefa Michel’a Roux. Dzięki dodaniu śmietanki naleśniki są bardzo delikatne, mięciutkie i bardzo smakowite. Z tego przepisu wyszło mi 9 rewelacyjnych naleśniczków. Smakować będą rewelacyjnie posypane cukrem pudrem, z dżemem lub Waszym ulubionym nadzieniem.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 957
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4578
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1219
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 957
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4578
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1219
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Składniki
Do miski wsypać make, dodać łyżkę cukru, sol, jajka i powoli zacząć mieszać ciasto dolewając mleko. Na koniec do rozmieszanego ciasta dodać śmietankę i ponownie dobrze wymieszać. Gotowe ciasto odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę.
Po tym czasie na patelni rozgrzać odrobine oliwy, którą dobrze rozsmarować po całej patelni. Na gorący olej wylać porcje ciasta i naleśniki smażyć po obu stronach na zloty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!