Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki po węgiersku, z mielonym mięsem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Składniki
70 minut • Porcja ok. 700 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 4 porcje
Przygotuj ciasto: jajka ubij ze szczyptą soli, dodaj mleko, mąkę i wy- mieszaj na gładkie ciasto. Odstaw na 30 minut. Na gorącej patelni posmarowanej olejem usmaż naleśniki.
Cebulę obierz, drobno posiekaj. W rondelku rozgrzej olej i przyrumień na nim cebulę, dodaj mielone mięso i podsmaż. Gdy mięso zbieleje, oprósz je solą, pieprzem i papryką, dodaj przecier, podlej niewielką ilością wody i duś pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodaj 2 łyżki śmietany, wymieszaj i odstaw.
Naleśniki posmaruj mięsnym farszem. Dwa przeciwległe boki naleśnika zawiń do środka, następnie zroluj naleśniki i zepnij wykałaczkami.
Naleśniki obtocz w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Obsmaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawaj z kwaśną śmietaną.Źródło: Kobieta i życie