Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z brzoskwiniami"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
Przygotuj ciasto i usmaż naleśniki.
Umyj owoce, pokrój w cząstki, usuwając pestkę (możesz zdjąć skórkę, ale nie musisz). Kilka kawałków odłóż. Resztę lekko podduś na odrobinie oleju, oprószając cukrem.
Gdy zmiękną, lekko ostudź, dodaj miód do smaku (ilość wg uznania). Naleśniki podaj z owocami (np. poprzekładane i ułożone piętrowo), udekoruj odłożonymi kawałkami owoców.Źródło: Świat kobiety