Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z jarskim farszem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 121
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 585
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 121
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 585
Składniki
Mleko, 4 jajka, przesianą mąkę, szczyptę soli i łyżkę oleju zmiksować i odstawić na kwadrans. Następnie ciasto wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu, smażyć cienkie naleśniki.
Grzyby obrać, cebulę i czosnek posiekać, pokroić pory. Wszystkie podsmażyć. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę, dodać do warzyw.
Nadzienie warzywne wymieszać z jajkiem, zawijać je w naleśniki. Włożyć je do żaroodpornego naczynia. Śmietanę, koncentrat pomidorowy i przyprawy wymieszać. Sosem polać naleśniki, zapiekać je 15 minut.
Naleśniki nabiorą oryginalnego posmaku, jeśli do ciasta zamiast jednej szklanki mleka, dodamy szklankę piwa.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium