Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z jarskim farszem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mleko, 4 jajka, przesianą mąkę, szczyptę soli i łyżkę oleju zmiksować i odstawić na kwadrans. Następnie ciasto wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu, smażyć cienkie naleśniki.
Grzyby obrać, cebulę i czosnek posiekać, pokroić pory. Wszystkie podsmażyć. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę, dodać do warzyw.
Nadzienie warzywne wymieszać z jajkiem, zawijać je w naleśniki. Włożyć je do żaroodpornego naczynia. Śmietanę, koncentrat pomidorowy i przyprawy wymieszać. Sosem polać naleśniki, zapiekać je 15 minut.
Naleśniki nabiorą oryginalnego posmaku, jeśli do ciasta zamiast jednej szklanki mleka, dodamy szklankę piwa.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium