Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z pieczarkami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 175
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 175
Składniki
Zmiksuj jajka, kefir, wodę, oliwę. Dodaj resztę składników i miksuj 5 minut. Usmaż naleśniki.
Pieczarki oraz cebulę oczyść i drobniutko pokrój. Podsmaż najpierw cebulę, dodaj pieczarki i smaż, aż odparuje nadmiar płynu. Obierz i posiekaj jajka na twardo, wsyp do farszu. Wymieszaj. Przypraw do smaku.
Farszem posmaruj naleśniki. Zwiń, ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp startym żółtym serem. Zapiekaj kilka minut w temp. 180°C, aż ser się stopi.
Porcje 6, przygot. 60 min, cena 2,40 zł, kalorie 360 kcal.
<strong>Dominika Filipowicz z Otrębusów.</strong>Źródło: Takie jest życie