Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z sosem wiśniowym"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 69
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1020
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 69
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 122
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1020
Składniki
W garnku zagotuj 1 i 1/2 szklanki wody z cukrem. Wrzuć wydrylowane wiśnie, gotuj 2 minuty. Proszek na kisiel wymieszaj w niewielkiej ilości wody i wlej do gotującej się wody. Mieszając, gotuj dalej, aż sos zgęstnieje.
Gdy wystygnie, wlej likier i wymieszaj. Stop masło i wystudź. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i cukrem. Wbij jajka, wlej masło i mleko.
Całość dokładnie wymieszaj na gładkie, gęste ciasto. Mocno rozgrzej małą patelnię. Posmaruj ją niewielką ilością oleju, wlej ciasto i usmaż grube naleśniki. Ułóż jeden na drugim i zalej sosem.Źródło: Na żywo