Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki ze szparagami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 746
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 96
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę, dodaj mleko, szczyptę soli, oliwę i obie mąki oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj bardzo dokładnie, aby nie było grudek i wlej gazowaną zimną wodę, wymieszać i wstaw na 30 minut do lodówki.
Na patelni teflonowej usmaż osiem rumianych naleśników, przestudź. Na środek każdego ułóż podsmażone szparagi i posyp startym serem. Złóż je na pół i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 200 oC. Przed podaniem pokrój.Źródło: Na żywo