Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki ze szparagami"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 43
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę, dodaj mleko, szczyptę soli, oliwę i obie mąki oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj bardzo dokładnie, aby nie było grudek i wlej gazowaną zimną wodę, wymieszać i wstaw na 30 minut do lodówki.
Na patelni teflonowej usmaż osiem rumianych naleśników, przestudź. Na środek każdego ułóż podsmażone szparagi i posyp startym serem. Złóż je na pół i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 200 oC. Przed podaniem pokrój.Źródło: Na żywo