Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki ze szpinakiem"
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37692
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3673
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 33
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37692
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3673
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 33
Składniki
Przygotuj ciasto. Jaja roztrzep ze szklanką mleka, dodaj dwie szklanki mąki i zmiksuj na gładką masę i posól. Dodaj łyżkę oliwy.
Smaż z obu stron na lekko złotawy kolor (nie wymaga tłuszczu, ale ciasto lepiej odchodzi od patelni, gdy skropisz ją oliwą).
Przygotuj nadzienie. Ser biały zmiel i wymieszaj z jogurtem naturalnym. Dopraw solą i pieprzem.
Szpinak umyj, odetnij łodygi, liście jeszcze raz przepłucz. (jeśli użyjesz mrożonki, lekko roztop).
Na patelni rozgrzej masło, dodaj liście szpinaku, podduś pod przykryciem.Dodaj posiekany czosnek.
Podduś razem ok. 2-3 minuty, dopraw solą, pieprzem i przestudź.
Na każdym naleśniku rozsmaruj biały ser. Na ser nałóż nadzienie szpinakowe i zwiń naleśnik. Przed podaniem podgrzej na patelni.
Czas przygotowania: 30 minut 120 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień