Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki ze szpinakiem i białym serem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Przygotuj naleśniki i zrób farsz. Cebulę (najlepiej szalotkę) obierz i posiekaj w kostkę. Podsmaż na maśle. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz umyty i osuszony szpinak. Duś, aż szpinak zmięknie i odparuje (ok. 10 minut). Dopraw solą, pieprzem i ewentualnie świeżo zmieloną gałką muszkatołową. Dodaj biały ser i wymieszaj. Złóż z dzieckiem naleśniki. Na każdy krążek ciasta (na 1/4 wielkości) nałóż 2 łyżki nadzienia, rozsmaruj. Złóż na pół i jeszcze raz tak, by powstała trójkątna porcja.Źródło: Olivia