Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśnikowe sushi"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 214
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 214
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
??Mąkę przesiej przez sito, dolej mleko, dodaj proszek do pieczenia ze szczyptą soli oraz wbij jajka. Masę wy mieszaj i odstaw na pół godziny. Po tym czasie usmaż kilka naleśników.
??Ryż ugotuj w osolonym wrzątku według wskazówek na opakowaniu (powinien być bardzo miękki, nawet rozgotowany)
Paprykę pokrój w słupki, a bazylię umyj i osusz.
Ostudzone naleśniki po- smaruj kleistym ryżem. Na środku ułóż kawałki papryki i świeże liście bazylii. Po syp farsz solą oraz pieprzem.
Zwiń całość w rulon, po czym pokrój roladę w paski o szerokości ok. 3 cm i na dziej je na wykałaczki.
Danie podawaj z sosem musztardowym.
Czas przygotowania: 50 min Ilość kalorii na 1 porcję: 250 Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax