Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśnikowy tort"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1209
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1209
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Mąkę pszenną przesiej przez sito do miski. Dodaj roztrzepane jajka, wsyp odrobinę soli, wlej mleko oraz wodę gazowaną. Całość wymieszaj na gładką masę.
Na patelni z rozgrzanym olejem usmaż kilka dość grubych naleśników.
Rozmrożony szpinak włóż do rondelka. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i szczyptę soli. Całość ugotuj, cały czas mieszając.
Przełóż naleśniki masą szpinakową i plastrami pomidorów. Wierzch posyp startym żółtym serem i udekoruj ulubionymi ziołami.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300
<strong>Magdalena Skrzypek z Głogowa</strong>Źródło: Super TV