Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nitki z pulpetami w pomidorach"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Kajzerkę namocz. Mięso mielone wymieszaj z odciśniętą bułeczką, połową cebuli i jajkiem. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Wyrób. Z masy uformuj klopsiki. Smaż je ok. 10 minut na oleju.
Do tłuszczu ze smażenia mięsa dodaj resztę cebuli, mieszając usmaż ją na szklisto. Dołóż koncentrat pomidorowy. Oprósz mąką, krótko zasmaż. Dodaj pomidory z puszki. Sos zagotuj. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Makaron wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj ok. 7 minut. Odcedź, osącz na sitku.
Klopsiki włóż do sosu. Mocno podgrzej. Makaron i klopsiki w pomidorach wyłóż na talerze. Danie posyp posiekaną natką.
porcjeŹródło: Naj