Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa z patelni to doskonały pomysł na szybki, prosty i smaczny obiad. Jego wszechstronność polega na tym, że wybieramy warzywa, które mamy pod ręką, w tym wypadku fasolkę szparagową, pieczarki i dymkę. Do tego stek wołowy pokrojony na drobne kawałki oraz precel lub inne białe pieczywo. Tajemnica pieczywa polega na tym, że wchłania ono pyszny sos ze wszystkich składników, które normalnie pozostałyby na patelni. Całość doprawiona drobno startym parmezanem, skórką z cytryny i sokiem z mięsistych pomidorów. Przygotowanie tego smacznego posiłku zajmuje nie więcej niż 15 minut.
Umyc fasolke i przekroic na pól, oczyscic i pocwiartowac pieczarki, dymke pokroić na duze, a precla na male kawalki. Na patelni rozgrzac oliwe i smazyc w niej warzywa ok.4 minut.
W miedzyczasie pokroic stek wolowy na cienkie paski i dodac do warzyw razem z kawalkami precla. Doprawic sola i pieprzem i smazyc jeszcze przez 3 minuty.
Pod koniec smazenia dodac starta skórke z cytryny, parmezan i odrobine oliwy z oliwek. Pomidora przekroic na pól, wycisnac z niego sok na warzywa i wszystko wymieszac.
Podawac jeszcze cieple, zanim parmezan calkiem sie roztopi.
Pyszna i prosta przekąska, która może zastąpić chipsy :) Możemy je zajadać ró...
Odsłon: 13448
Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym się podzielić przepisem na pyszne pesto...
Odsłon: 2594
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 119
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 43
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 88
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 185
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 119
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 43
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 88
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 185
Składniki
Umyc fasolke i przekroic na pól, oczyscic i pocwiartowac pieczarki, dymke pokroić na duze, a precla na male kawalki. Na patelni rozgrzac oliwe i smazyc w niej warzywa ok.4 minut. W miedzyczasie pokroic stek wolowy na cienkie paski i dodac do warzyw razem z kawalkami precla. Doprawic sola i pieprzem i smazyc jeszcze przez 3 minuty.
Pod koniec smazenia dodac starta skórke z cytryny, parmezan i odrobine oliwy z oliwek. Pomidora przekroic na pól, wycisnac z niego sok na warzywa i wszystko wymieszac.
Podawac jeszcze cieple, zanim parmezan calkiem sie roztopi.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Dania główne
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dania główne
Bigos ze świeżej kapusty
Dania główne
Spaghetti z oliwą i czosnkiem
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 43
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dzisiaj przygotowałam roladę schabową z pysznym nadzieniem. Mięso mielone poł...
Odsłon: 59