Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ogórkowa z pęczakiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 286
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 91
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 130
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 286
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 91
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 130
Składniki
Mięso wkładam do garnka, wlewam wodę. Doprowadzam do wrzenia. Usuwam pianę, która powstanie na powierzchni wywaru. Dodaję listki laurowe i ziele angielskie. Gotuję pod przykryciem przez godzinę. Miękką karkówkę wyjmuję, kroję na kawałeczki. Pęczak gotuję w posolonym wrzątku do miękkości.
Ziemniaki, marchewkę i cebulę obieram. Warzywa drobno kroję. Cebulę szklę na oleju, dokładam marchewkę, smażę 3-4 minuty. Mieszam z koncentratem pomidorowym i przekładam do mięsnego wywaru. Wrzucam ziemniaki. Gotuję ok. 15 minut.
Ogórki ścieram. Dodaję do zupy 5 minut przed końcem gotowania. Dokładam rozdrobnione mięso oraz kaszę. Przyprawiam do smaku.
<strong>Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Naj