Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Okroszka - sycący chłodnik z mięsem"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 739
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Składniki
Mięso i jajka pokrój w kostkę, obrany ogórek i rzodkiewki w półplasterki. Szczypiorek i koperek posiekaj. Łyżkę szczypiorku odłóż, resztę utrzyj z 1/2 łyżeczki soli oraz szczyptą cukru, aż puści sok. Przełóż do naczynia (np. wazy), dodaj śmietanę wymieszaną z musztardą i jajka, stopniowo wlej kwas. Wymieszaj i dopraw.
Dodaj warzywa i mięso, wymieszaj, przykryj i wstaw na godz. do lodówki.
Zupę podaj posypaną ziołami.Źródło: Świat kobiety