Do góry

Dania główne Przepis na:

Omlet z kiełbaską chorizo

Omlet z kiełbaską chorizo

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4397

Dodano:

Odsłon: 1208

Z cyklu "szybki obiad remanentowy", bo nie było czasu ani na zakupy, ani na gotowanie. 15 minut... i po obiedzie. Omlet z pikantną kiełbaską chorizo i posiekaną zieloną cebulką.

Składniki

  • 4 jajka
  • 3 - 4 łyżki mleka
  • 5 dag kiełbasy chorizo (lub np. salami)
  • pół pęczka dymki
  • 2 łyżeczki tłuszczu - np. oliwy lub masła
  • sól, pieprz - do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki a następnie w wąskie paski i podsmaż na odrobinie tłuszczu.
    Wyjmij z patelni i odsącz na papierze kuchennym.

  2. Jajka z odrobiną mleka ubij trzepaczka na pianę. Dopraw delikatnie solą i pieprzem - uwaga! chorizo jest pikantne!

  3. Do tłuszczu pozostałego z kiełbaski dodaj resztę i wylej na niego ubite jajka.
    Smaż, zgarniając do środka ścinającą się masę.
    Kiedy całość będzie już dosyć ścięta posyp środek omleta usmażoną kiełbaską i posiekaną dymką.
    Smaż, aż spód omleta będzie na tyle spieczony, że można będzie nim ruszać na patelni.
    Złóż ostrożnie na połowę, puszystą stroną do środka i podawaj.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń