Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z cyklu "szybki obiad remanentowy", bo nie było czasu ani na zakupy, ani na gotowanie. 15 minut... i po obiedzie. Omlet z pikantną kiełbaską chorizo i posiekaną zieloną cebulką.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12645
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13758
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12645
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13758
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Składniki
Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki a następnie w wąskie paski i podsmaż na odrobinie tłuszczu. Wyjmij z patelni i odsącz na papierze kuchennym.
Jajka z odrobiną mleka ubij trzepaczka na pianę. Dopraw delikatnie solą i pieprzem - uwaga! chorizo jest pikantne!
Do tłuszczu pozostałego z kiełbaski dodaj resztę i wylej na niego ubite jajka. Smaż, zgarniając do środka ścinającą się masę. Kiedy całość będzie już dosyć ścięta posyp środek omleta usmażoną kiełbaską i posiekaną dymką. Smaż, aż spód omleta będzie na tyle spieczony, że można będzie nim ruszać na patelni. Złóż ostrożnie na połowę, puszystą stroną do środka i podawaj.