Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet z szynką i ziołami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Jajka mieszamy z mlekiem i łyżką stopionego, chłodnego masła, muszą się dobrze połączyć, ale ciasto nie może być puszyste. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Pozostałe masło rozgrzewamy na patelni, podsmażamy na nim pokrojoną szynkę.
Ser żółty ścieramy na tarce i dodajemy do ciasta. Całość mieszamy. Połowę wylewamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy na niewielkim ogniu.
Pod koniec smażenia, gdy omlet na wierzchu nie jest jeszcze ścięty, posypujemy ciasto połową szynki i połową posiekanych ziół. Chwilę dosmażamy. Podobnie smażymy drugi omlet. Podajemy np. z sałatką z pomidorów.Źródło: Rewia