Do góry

Dania główne Przepis na:

Omlet z szynką i ziołami

Omlet z szynką i ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10032

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Omlet z szynką i ziołami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka mieszamy z mlekiem i łyżką stopionego, chłodnego masła, muszą się dobrze połączyć, ale ciasto nie może być puszyste. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Pozostałe masło rozgrzewamy na patelni, podsmażamy na nim pokrojoną szynkę.

  2. Ser żółty ścieramy na tarce i dodajemy do ciasta. Całość mieszamy. Połowę wylewamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy na niewielkim ogniu.

  3. Pod koniec smażenia, gdy omlet na wierzchu nie jest jeszcze ścięty, posypujemy ciasto połową szynki i połową posiekanych ziół. Chwilę dosmażamy. Podobnie smażymy drugi omlet. Podajemy np. z sałatką z pomidorów.

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń