Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Owocowa karkówka"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Karkówkę oczyść, umyj i pokrój w plasterki.
Cebulę posiekaj, z jabłek usuń gniazda nasienne i potnij owoce na cząstki. Żurawinę przebierz.
Na rozgrzanym oleju przesmaż mięso. Oprósz solą oraz pieprzem i przełóż do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę, przesmaż jabłka i dodaj żurawinę. Całość oprósz majerankiem, solą oraz pieprzem i wyłóż na karkówkę.
Piecz pół godziny w temperaturze 200°C.
Danie podawaj posypane świeżym majerankiem.Źródło: Kurier TV