Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Owocowa karkówka"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 809
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 45
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9187
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 809
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 45
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9187
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Karkówkę oczyść, umyj i pokrój w plasterki.
Cebulę posiekaj, z jabłek usuń gniazda nasienne i potnij owoce na cząstki. Żurawinę przebierz.
Na rozgrzanym oleju przesmaż mięso. Oprósz solą oraz pieprzem i przełóż do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę, przesmaż jabłka i dodaj żurawinę. Całość oprósz majerankiem, solą oraz pieprzem i wyłóż na karkówkę.
Piecz pół godziny w temperaturze 200°C.
Danie podawaj posypane świeżym majerankiem.Źródło: Kurier TV