Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papardelle z karmelizowaną czerwoną kapustą i gorgonzolą"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 271
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 773
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 875
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 271
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 773
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 875
Składniki
Obierz i drobno posiekaj cebulę. Zeszklij ją na maśle z listkami tymianku.
Z kapusty wytnij głąb i drobno ją poszatkuj. Dodaj kapustę do naczynia z cebulą i smaż chwilę na wolnym ogniu, aby dokładnie pokryła się masłem. Po chwili dodaj cukier, trochę soli i ocet. Zmniejsz ogień na minimalny i duś do miękkości około 40 minut. Na koniec przypraw świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Przełóż go do karmelizowanej kapusty z odrobiną wody z gotowania. Wymieszaj i nałóż do miseczek. Posyp rozkruszoną gorgonzolą i uprażonymi orzechami.Źródło: Olivia