Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papardelle z karmelizowaną czerwoną kapustą i gorgonzolą"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Obierz i drobno posiekaj cebulę. Zeszklij ją na maśle z listkami tymianku.
Z kapusty wytnij głąb i drobno ją poszatkuj. Dodaj kapustę do naczynia z cebulą i smaż chwilę na wolnym ogniu, aby dokładnie pokryła się masłem. Po chwili dodaj cukier, trochę soli i ocet. Zmniejsz ogień na minimalny i duś do miękkości około 40 minut. Na koniec przypraw świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Przełóż go do karmelizowanej kapusty z odrobiną wody z gotowania. Wymieszaj i nałóż do miseczek. Posyp rozkruszoną gorgonzolą i uprażonymi orzechami.Źródło: Olivia