Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana mięsem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
porcje, : ok. 30 min + czas zapiekania; cena porcji: ok. 5 zł
Rozgrzej piekarnik do temp. 180oC. Oczyść papryki, zetnij górę. Na rozgrzanym maśle zeszklij posiekaną cebulę i czosnek.
Dodaj soczewicę oraz mięso. Chwilę smaż.
Podlej połową bulionu. Duś, aż płyn się zredukuje.
Dodaj pokrojone pomidory oraz połowę startego sera mozzarella. Dopraw, wymieszaj. Farszem nadziej papryki.
Posyp resztą sera mozzarella, zalej bulionem. Piecz ok. 30 min.Źródło: Świat kobiety