Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana mięsem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 276
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 87
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 125
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 276
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 87
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 125
Składniki
porcje, : ok. 30 min + czas zapiekania; cena porcji: ok. 5 zł
Rozgrzej piekarnik do temp. 180oC. Oczyść papryki, zetnij górę. Na rozgrzanym maśle zeszklij posiekaną cebulę i czosnek.
Dodaj soczewicę oraz mięso. Chwilę smaż.
Podlej połową bulionu. Duś, aż płyn się zredukuje.
Dodaj pokrojone pomidory oraz połowę startego sera mozzarella. Dopraw, wymieszaj. Farszem nadziej papryki.
Posyp resztą sera mozzarella, zalej bulionem. Piecz ok. 30 min.Źródło: Świat kobiety