Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie na goraco, ale rowniez i na zimno, jako przekaska. Zamiast ryzu dalam kuskus i wyszlo bardzo smacznie. Polecam.
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 44
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 44
Składniki
Cebule obieramy, kroimy w piorka, smazymy wraz z dodatkiem Kucharka na zloto (niech sie troszke skarmelizuje, bedzie miala wspanialy smak). Odstawiamy do ostygniecia. W nieco osolonej wodzie przygotowujemy kuskus, takze studzimy. Pieczarki dodatkowo kroimy na male czesci, dodajemy do miesa mielonego wraz z cebulka, kuskusem i calym zestawem przypraw i ziol, dokladnie mieszamy. Farsz jest gotowy.
Nacieciem naokolo odcinamy i wylamujemy "kapelusz" z papryki, usuwamy gniazda nasienne i dokladnie oplukujemy z zewn. i wewnatrz. papryke nadziewamy farszem, przykrywamy kapeluszami i "na stojaco" wkladamy do garnka. Dodajemy 1 lyzke oleju + ok. 700 ml wody (do wysokosci 1/3 papryki). Dusimy na srednim ogniu , pod uchylona pokrywa ok. 40 minut. Gotowe. Wytworzy sie tez troche sosu wlasnego, ktorego nie potrzeba zageszczac maka, a bedzie smaczny wraz z papryka. Polecam serdecznie. Pyszne danie. Wiem, ze Ameryki nie odkrylam, jednak tak przyrzadzona papryka jest bardzo smaczna i latwa do zrobienia. Dodatek kuskusu, zamiast ryzu wprowadza tez calkiem nowy smak.