Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Parówki w cieście"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Ciasto francuskie rozłóż. Żółtko oddziel od białka. Płat ciasta posmaruj roztrzepanym białkiem, posyp sezamem.
Po bokach ułóż plasterki sera żółtego, na nich połóż obrane z folii parówki (mieści się ok. 2 parówek). Zawiń z obydwu boków do środka.
Rulon pokrój na małe kawałki, ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posmaruj rozmąconym żółtkiem, posyp sezamem. Piecz 25-30 min w temp. 190°C.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Piekart z Zastawia.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie