Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Parówki w cieście"
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 195
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2209
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 195
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2209
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Składniki
Ciasto francuskie rozłóż. Żółtko oddziel od białka. Płat ciasta posmaruj roztrzepanym białkiem, posyp sezamem.
Po bokach ułóż plasterki sera żółtego, na nich połóż obrane z folii parówki (mieści się ok. 2 parówek). Zawiń z obydwu boków do środka.
Rulon pokrój na małe kawałki, ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posmaruj rozmąconym żółtkiem, posyp sezamem. Piecz 25-30 min w temp. 190°C.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Piekart z Zastawia.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie