Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobniutko posiekaj. Przełóż do miseczki. Dodaj drobno posiekaną cebulę oraz szczypiorek (kilka łodyżek pozostaw do dekoracji).
Wlej majonez i wymieszaj. Przypraw pastę solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podaj udekorowaną szczypiorkiem, najlepiej z razowym pieczywem.
Pasta będzie bardziej sycąca, jeśli jajka zmielesz razem z kawałkiem zwyczajnej kiełbasy lub chudej wędzonki. Przypraw musztardą, majonezem, solą oraz pieprzem.
Możesz także wsypać trochę posiekanego szczypiorku, natki pietruszki oraz koperku. Pasta jest smaczniejsza, gdy się schłodzi.
Porcje 6. Przygot. 20 min. Cena 1,50 zł. Kalorie 158 kcal.Źródło: Bella Relaks