Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobniutko posiekaj. Przełóż do miseczki. Dodaj drobno posiekaną cebulę oraz szczypiorek (kilka łodyżek pozostaw do dekoracji).
Wlej majonez i wymieszaj. Przypraw pastę solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podaj udekorowaną szczypiorkiem, najlepiej z razowym pieczywem.
Pasta będzie bardziej sycąca, jeśli jajka zmielesz razem z kawałkiem zwyczajnej kiełbasy lub chudej wędzonki. Przypraw musztardą, majonezem, solą oraz pieprzem.
Możesz także wsypać trochę posiekanego szczypiorku, natki pietruszki oraz koperku. Pasta jest smaczniejsza, gdy się schłodzi.
Porcje 6. Przygot. 20 min. Cena 1,50 zł. Kalorie 158 kcal.Źródło: Bella Relaks