Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasta z makrelą i twarożkiem"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 715
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 67
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2721
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1247
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 715
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 67
Składniki
Przygotuj pastę rybną: mięso makreli oddziel od skóry i kręgosłupa. Usuń ości. Makrelę podziel na kawałki. Koperek opłucz, osusz, posiekaj. Śmietanę wymieszaj z makrelą, chrzanem i koperkiem. Przypraw.
Przygotuj pastę twarogową: kawałki kolorowych papryk oczyść z pestek, pokrój je w kosteczkę. Dymkę oczyść, razem ze szczypiorkiem drobno posiekaj. Korniszon oraz oliwki potnij na małe kawałeczki.
Twarożek utrzyj na gładko. Ew. dodaj do niego trochę jogurtu. Wrzuć przygotowane . Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Udekoruj wg uznania. Pasty doskonale smakują z pszennym pieczywem.Źródło: Naj