Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad prosty i bez zbędnego siedzenia w kuchni... Portobello nadziewane brązowym ryżem z dodatkiem drobno siekanych orzechów, prażonych ziaren słonecznika, żółtego sera, szalotki i suszonych pomidorów . Przepis na 3 porcje.
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Z pieczarek odciąć nóżki i pokroić je w kosteczkę. Kapelusze natrzeć oliwą, obsypać odrobiną soli i pieprzu, odłożyć. Orzechy drobno pokroić i razem ze słonecznikiem uprażyć na patelni z odrobiną oliwy. Cebulę i pomidory suszone drobno pokroić. Na tej samej patelni z dodatkiem oliwy usmażyć pokrojone nóżki pieczarek razem z cebulą. Ser zetrzeć na drobnej tarce.
W misce wymieszać ryż, uprażone orzechy, słonecznik, usmażoną cebulę i nóżki pieczarek, większą część tartego sera (reszta będzie do posypania grzybów), suszone pomidory, można wlać trochę oliwy z pomidorów suszonych, na koniec doprawić solą i pieprzem.
Pieczarki nadziewać farszem, posypać tartym serem i przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni termoobieg przez 15-20 minut do zrumienienia.
SMACZNEGO!!!
Pieczarki w kolejnej odsłonie:). Faszerowane smakują świetnie a mocna w smaku...
Odsłon: 10879
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 106
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 38
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 74
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 168
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 106
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 38
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 74
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 168
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Z pieczarek odciąć nóżki i pokroić je w kosteczkę. Kapelusze natrzeć oliwą, obsypać odrobiną soli i pieprzu, odłożyć. Orzechy drobno pokroić i razem ze słonecznikiem uprażyć na patelni z odrobiną oliwy. Cebulę i pomidory suszone drobno pokroić. Na tej samej patelni z dodatkiem oliwy usmażyć pokrojone nóżki pieczarek razem z cebulą. Ser zetrzeć na drobnej tarce. W misce wymieszać ryż, uprażone orzechy, słonecznik, usmażoną cebulę i nóżki pieczarek, większą część tartego sera (reszta będzie do posypania grzybów), suszone pomidory, można wlać trochę oliwy z pomidorów suszonych, na koniec doprawić solą i pieprzem. Pieczarki nadziewać farszem, posypać tartym serem i przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni termoobieg przez 15-20 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Dania główne
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dania główne
Bigos ze świeżej kapusty
Dania główne
Spaghetti z oliwą i czosnkiem
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 38
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dzisiaj przygotowałam roladę schabową z pysznym nadzieniem. Mięso mielone poł...
Odsłon: 44