Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad prosty i bez zbędnego siedzenia w kuchni... Portobello nadziewane brązowym ryżem z dodatkiem drobno siekanych orzechów, prażonych ziaren słonecznika, żółtego sera, szalotki i suszonych pomidorów . Przepis na 3 porcje.
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 124
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 140
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 127
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 124
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 140
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 127
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Z pieczarek odciąć nóżki i pokroić je w kosteczkę. Kapelusze natrzeć oliwą, obsypać odrobiną soli i pieprzu, odłożyć. Orzechy drobno pokroić i razem ze słonecznikiem uprażyć na patelni z odrobiną oliwy. Cebulę i pomidory suszone drobno pokroić. Na tej samej patelni z dodatkiem oliwy usmażyć pokrojone nóżki pieczarek razem z cebulą. Ser zetrzeć na drobnej tarce. W misce wymieszać ryż, uprażone orzechy, słonecznik, usmażoną cebulę i nóżki pieczarek, większą część tartego sera (reszta będzie do posypania grzybów), suszone pomidory, można wlać trochę oliwy z pomidorów suszonych, na koniec doprawić solą i pieprzem. Pieczarki nadziewać farszem, posypać tartym serem i przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni termoobieg przez 15-20 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!