Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń cielęca z migdałami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2770
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 743
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 90
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2770
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 743
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 90
Składniki
Umyte i osuszone mięso mocno wygnieć ręką, natrzyj solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny i zostaw na 3 godziny w lodówce. Migdały sparz wrzątkiem, obierz ze skórki.
Ostrym nożem nakłuwaj mięso i szpikuj migdałami. Następnie ułóż w brytfannie. Polej stopionym masłem. Piecz 15 minut w temperaturze 225° C. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180° C i piecz jeszcze 60 minut.
Przez cały czas pieczenia podlewaj mięso miodem wymieszanym z sokiem z cytryny oraz wytwarzającym się sosem. Danie udekoruj rukolą.Źródło: Na żywo