Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń rzymska z jajkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13892
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15548
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13892
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15548
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Składniki
Bułki namoczyć, gdy zmiękną – odcisnąć. Cebulę obrać i posiekać. Ziemniak zetrzeć na tarce z drobnymi otworami. Ugotować na twardo 4 jajka.
Mięso wymieszać z bułkami, cebulą, ziemniakiem i surowymi jajkami. Doprawić solą i pieprzem, Wszystko razem dobrze wyrobić, dodając bułkę tartą według zapotrzebowania. Uformować mięso na zwilżonej wodą desce, zrobić w środku rowek, i włożyć w niego obrane jajka ugotowane na twardo, zalepić starannie.
Wysoką brytfannę lub naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia. Papier posmarować olejem i posypać bułką tartą. Włożyć do brytfanki mięso, piec w temperaturze 175°C około 60-70 minut.
Zamiast jajek można w środek pieczeni włożyć wąskie papryki faszerowane pastą jajeczną. Będzie kolorowo i pysznie!
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium