Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń w cieście francuskim"
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2958
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1076
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2958
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1076
Składniki
Papryki oczyść z pestek, umyj, pokrój w kostkę. Szczypiorek cieniutko posiekaj. Mięso przełóż do miski, wsyp przygotowane warzywa. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą, wymieszaj masę i przypraw solą oraz pieprzem. Możesz dodać szczyptę swoich ulubionych ziół. Z masy uformuj owalną pieczeń.
Ciasto francuskie rozmroź i rozwiń. Odetnij z niego kawałek długości 10 centymetrów. Pokrój go na długie paseczki.
Przygotowaną pieczeń owiń ciastem. Z cienkich pasków ciasta ułóż kratkę na pieczeni. Wierzch posmaruj żółtkiem. Przełóż pieczeń na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 40 min w temp. 190°C.
Pieczeń podaj pokrojoną w plastry udekorowane pomidorkami koktajlowymi. Taką potrawę możesz przygotować z dowolnego mięsa mielonego, np. drobiowego lub mieszanego wieprzowo-wołowego.
Do farszu dodaj trochę pokrojonej smażonej cebulki. Nadaje się na elegancki obiad lub kolację podaną na gorąco. Smaczna jest też na zimno.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza</strong>Źródło: Takie jest życie