Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń wieprzowa pod pod pierzynką"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 158
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 31
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 158
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 31
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Bułkę pokrój na kawałki, zalej 100 ml mleka. Cebule obierz i posiekaj. Połowę wymieszaj z mięsem, odciśniętą bułką i jajkiem. Wyrób masę, dopraw ją solą i pieprzem. Umieść w podłużnej formie. Piecz w 180 st. 80 min. Na 10 min przed końcem posyp startym serem i natką (3-4 gałązki).
Na patelni rozgrzej olej. Przesmaż resztę cebuli, dodaj kapustę. Wlej sok, dodaj 3 jagody jałowca i liście laurowe, duś 30 min. Wymieszaj z 2 łyżkami musztardy i śmietaną. Dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z upieczonym mięsem.Źródło: Świat kobiety