Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń wieprzowa z porami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 193
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 193
Składniki
Pory umyć, pokroić w krążki, sparzyć na sitku, osączyć, oprószyć solą i pieprzem.
Mięso wymieszać z bułką tartą, jajami, drobno posiekaną cebulą, solą, pieprzem, odstawić na godzinę do lodówki. Rozłożyć na folii spożywczej warstwę o grubości ok. 1 cm.
Na mięsie ułożyć pory i ser żółty, przy pomocy folii zwinąć jak roladę, przełożyć do wysmarowanej masłem keksówki lub wąskiego naczynia żaroodpornego, usunąć folię.
Piec w temperaturze 200oC przez ok. 60-70 minut. Po upieczeniu posypać posiekaną natką pietruszki, pokroić w plastry, polać naturalnie wytworzonym sosem.
ok. 120 minut.
Do farszu porowego możesz dodać grzyby (świeże lub suszone), podsmażoną cebulę albo ugotowane na twardo jajko.Źródło: Twoje Imperium