Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z gęsi pod skorupką"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Składniki
Uda natnij z jednej strony i wytnij z nich wszystkie kości. Następnie mięso umyj i osusz. Natrzyj je z zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem oraz majerankiem. Zwiń formując 1 dużą roladę, skórę zszyj nicią kucharską lub zepnij wykałaczkami. Mięso przykryj i włóż do lodówki na kilka godzin.
Cebule pokrój w ćwiartki. Paprykę opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Pomidory pokrój w ćwiartki. Ziemniaki obierz, umyj, też pokrój w ćwiartki. Gotuj je w osolonym wrzątku przez 3 min. Gdy przestygną, oprósz je solą.
Z bułek wyjmij miąższ. Zmiksuj go wraz z posiekaną natką pietruszki, obranym czosnkiem oraz 1 łyżką oleju. Panierkę przełóż na talerz, dodaj posiekaną papryczkę, wymieszaj.
Mięso włóż do żaroodpornego naczynia. Piecz ok. 120 min godz. w temp. 170°C. Na ok. 30 min przed końcem pieczenia do naczynia z mięsem włóż ziemniaki i cebulę. Na koniec mięso posmaruj musztardą i posyp panierką. Dodaj fasolkę oraz pomidory i piecz jeszcze ok. 10 min.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 420 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie