Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z indyka z ryżem i bananem"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2479
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 81
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 168
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 739
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2479
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 81
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 168
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 739
Składniki
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 2, cena za porcję 3,70 zł
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Natkę posiekaj. Mięso zmiel. Wyrób z kajzerką, natką i skórką z cytryny, przypraw solą, pieprzem i curry.
Cebule posiekaj. Masło stop w rondlu, zeszklij cebule. Zalej wrzącą wodą, wsyp ryż, osól, zamieszaj. Duś pod przykryciem 20 min. Przestudź, wymieszaj z mięsem.
Banany obierz, skrop sokiem z cytryny i sosem sojowym, oprósz curry.
Z mięsa uformuj prostokąt, ułóż wzdłuż banany, przykryj mięsem. Bułkę tartą, wiórki kokosowe i migdały wymieszaj, posyp pieczeń. Piecz 60 min w 180°C.
Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie