Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z indyka z ryżem i bananem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4977
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34412
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2080
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113766
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4977
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34412
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2080
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113766
Składniki
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 2, cena za porcję 3,70 zł
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Natkę posiekaj. Mięso zmiel. Wyrób z kajzerką, natką i skórką z cytryny, przypraw solą, pieprzem i curry.
Cebule posiekaj. Masło stop w rondlu, zeszklij cebule. Zalej wrzącą wodą, wsyp ryż, osól, zamieszaj. Duś pod przykryciem 20 min. Przestudź, wymieszaj z mięsem.
Banany obierz, skrop sokiem z cytryny i sosem sojowym, oprósz curry.
Z mięsa uformuj prostokąt, ułóż wzdłuż banany, przykryj mięsem. Bułkę tartą, wiórki kokosowe i migdały wymieszaj, posyp pieczeń. Piecz 60 min w 180°C.
Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie