Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone pierogi"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2744
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1267
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 726
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2744
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1267
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 726
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Mąkę połącz z masłem, posiekaj nożem. Wbij jajka, oprósz solą, wlej 2-3 łyżki wody. Zagnieć. Uformuj kulę, owiń w folię, włóż na godzinę do lodówki.
Grzyby umyj, pokrój na kawałki.
Obierz i posiekaj cebulę, po czym zeszklij ją na rozgrzanym maśle. Dorzuć grzyby i duś na małym ogniu, aż woda odparuje. Dodaj jajka, posiekaną natkę i tartą bułkę.
Farsz przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Ciasto rozwałkuj, wytnij krążki. Na każdy nałóż łyżeczkę farszu, zlep brze gi. Ułóż pierogi na papierze do piecznia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. 6. Piecz 30 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C.Źródło: Telemax