Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tymi udkami z kurczaka zachwycają się wszyscy goście. Udka tak naprawdę można łączyć z różnymi dodatkami jak postanowiłam połączyć z bigosem. Muszę przyznać, że zniknęły w mgnieniu oka, gdy tylko postawiłam na stół.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20839
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20839
Składniki
1. Udka myję, osuszam, usuwam kość, doprawiam przyprawą gyros oraz solą i odstawiam na bok.
2. Kapustę zalewam wodą, gotuję około 30 minut. 3. Łopatkę kroję na mniejsze kawałki i gotuję z dodatkiem Vegety. Po ugotowaniu przesmażam na rozgrzanym oleju. Wywar rosołowy zostawiam. 4. Kiełbasę kroję w kostkę, przesmażam. 5. Grzyby suszone moczę w wodzie. 6. Do ugotowanej kapusty dodaję kiełbasę, mięso, powidła, suszone grzyby odlane z wody oraz wywar rosołowy i gotuję około 30 minut. 7. Tak przygotowanym farszem napełniam każdą porcję mięsa. Mięso dokładnie zwijam do środka, żeby farsz był przykryty.
8. Udka układam w rękawie do pieczenia, piekę w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C.
1. Udka gotowe. 2. Smacznego.