Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znowu masz gości i brak pomysłu co przygotować na uroczystą kolację, oto przepis dla Ciebie. Schab nadziewany warzywami konserwowanymi, nie tylko jest smaczny, ale ładnie się prezentuje na stole. Danie idealne na różne uroczystości i Święta.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 15
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 27
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 139
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10970
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 273
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 15
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 27
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 139
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10970
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 273
Składniki
1. Mięso kroję wzdłuż, rozbijam. 2. Do naczynia wlewam oliwę, wsypuję pieprz, paprykę słodką, oregano, sól, dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszam i marynatą smaruję mięso po całej powierzchni z obu stron. Odstawiam na godzinę.
3. Po tym czasie mięso rozkładam, na mięsie układam paski papryki, pokrojone w podłużne paski ogórki oraz marynowane cebulki.
4. Mięso zwijam bardzo ciasno w roladę, układam w woreczku do pieczenia i piekę 50 minut w 180°C.
5. Po upieczeniu, mięso wyjmuję, kroję w plastry, sos zlewam do rondelka i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. 6. Mięso układam w naczyniu, polewam sosem. 7. Danie gotowe, podaję z ziemniakami, oraz surówką. 8. Smacznego.