Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znowu masz gości i brak pomysłu co przygotować na uroczystą kolację, oto przepis dla Ciebie. Schab nadziewany warzywami konserwowanymi, nie tylko jest smaczny, ale ładnie się prezentuje na stole. Danie idealne na różne uroczystości i Święta.
Te wrapy są idealnym rozwiązaniem obiadowym nawet dla niejadków! Bo kto nie l...
Odsłon: 124
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 1085
Te wrapy są idealnym rozwiązaniem obiadowym nawet dla niejadków! Bo kto nie l...
Odsłon: 124
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 1085
Składniki
1. Mięso kroję wzdłuż, rozbijam. 2. Do naczynia wlewam oliwę, wsypuję pieprz, paprykę słodką, oregano, sól, dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszam i marynatą smaruję mięso po całej powierzchni z obu stron. Odstawiam na godzinę.
3. Po tym czasie mięso rozkładam, na mięsie układam paski papryki, pokrojone w podłużne paski ogórki oraz marynowane cebulki.
4. Mięso zwijam bardzo ciasno w roladę, układam w woreczku do pieczenia i piekę 50 minut w 180°C.
5. Po upieczeniu, mięso wyjmuję, kroję w plastry, sos zlewam do rondelka i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. 6. Mięso układam w naczyniu, polewam sosem. 7. Danie gotowe, podaję z ziemniakami, oraz surówką. 8. Smacznego.