Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczony łosoś z papryką"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 71
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10358
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 71
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10358
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1022
Składniki
Rybę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Posyp z obu stron solą oraz białym pieprzem.
Umyj paprykę oraz pomidory, cebulę obierz. Przygotowane warzywa drobno pokrój.
Rozłóż podwójną warstwę folii aluminiowej. Połóż na niej łososia. Obsyp warzywami i skrop sokiem z cytryny. Szczelnie zawiń folię.
Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 20-25 minut w temp. 180°C. Serwuj rybę posypaną skórką z cytryny. Przed pieczeniem możesz łososia podzielić na porcje. Każdą zawiń w folię i piecz oddzielnie.
W ten sam sposób możesz przyrządzić wszystkie ryby morskie oraz sandacza, amura czy pstrąga.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 180
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Super TV