Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na aromatyczne, delikatne, wilgotne, zdrowe, a przede wszystkim przepyszne danie - pieczony pstrąg z czosnkiem i świeżym koperkiem i natką pietruszki.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7627
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 68
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258157
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7627
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 68
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258157
Składniki
Rybę moczyć przez kilka godzin. Jeśli potrafimy można wyfiletować pstrąga, albo piec w całości.
Koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Masło wymieszać z częścią koperku i natki pietruszki oraz przeciśniętym czosnkiem.
Pstrąga posolić (ryba lubi dużo soli), doprawić pieprzem i pieprzem ziołowym, polać sokiem z cytryny, posypać koperkiem, natką pietruszki i nafaszerować masełkiem. Zawinąć w folię aluminiową. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 45-50 min.
Podawać z warzywami z patelni.
Smacznego :)