Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na aromatyczne, delikatne, wilgotne, zdrowe, a przede wszystkim przepyszne danie - pieczony pstrąg z czosnkiem i świeżym koperkiem i natką pietruszki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Rybę moczyć przez kilka godzin. Jeśli potrafimy można wyfiletować pstrąga, albo piec w całości.
Koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Masło wymieszać z częścią koperku i natki pietruszki oraz przeciśniętym czosnkiem.
Pstrąga posolić (ryba lubi dużo soli), doprawić pieprzem i pieprzem ziołowym, polać sokiem z cytryny, posypać koperkiem, natką pietruszki i nafaszerować masełkiem. Zawinąć w folię aluminiową. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 45-50 min.
Podawać z warzywami z patelni.
Smacznego :)