Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piernikowe ozorki"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2828
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2828
Składniki
Ozorki oczyść, umyj i sparz we wrzątku.
Z włoszczyzny i opalonej cebuli ugotuj wywar. Włóż do niego ozorki, dorzuć pieprz oraz ziele angielskie. Gotuj do miękkości.
Następnie przecedź rosół. Z mąki i masła zrób zasmażkę, dolej do niej 2 szklanki klarownego wywaru, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Po chwili dodaj goździki, miód i przyprawę do pierników. Wlej wino i zagotuj. Dopraw całość solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Z ozorków zdejmij skórę, pokrój je na plastry i zalej gorącym piernikowym sosem.Źródło: Kurier TV