Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z kaszą jaglaną"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 122
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 354
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1050
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 122
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 354
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1050
Składniki
Kaszę jaglaną zalej mlekiem i szklanką wody (płyn powinien ją przykryć). Gotuj 15-20 minut, mieszając. Ostudź. Suszone owoce grubo posiekaj, skrop syropem z agawy. Wymieszaj z kaszą.
Mąkę przesiej na stolnicę. Wbij jajko, dodaj sól. Dolewaj ciepłą wodę, zagniatając elastyczne ciasto. Odłóż na 10-15 minut.
Ciasto rozwałkuj na cienki placek. Wykrój kółka. Na połowie ułóż farsz, przykryj pozostałymi kółkami, zlep. Brzegi dociśnij widelcem. Kapelusiki włóż do lekko osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, gotuj 4-5 minut. Podawaj polane masłem.Źródło: Chwila dla Ciebie