Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z kiszoną kapustą"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2803
Składniki
Do mąki dodać gorącą wodę, odrobinę soli wbić jajko. Zagnieść ciasto, przykryć je ściereczką, aby nie wyschło.
Przygotować nadzienie: kapustę drobno pokroić, ugotować w niewielkiej ilości wody (bez przykrycia). Gdy będzie miękka, osączyć na sicie i wycisnąć. Cebule obrać, drobno posiekać. Przesmażyć na rozgrzanym oleju, mieszając. Dodać kapustę, doprawić, dusić pod przykryciem około 15 minut.
Jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać je drobno, dodać do kapusty. Ciasto rozwałkować, wycinać. Nakładać farsz, zlepiać. Gotować w osolonej wodzie przez 1-2 minuty od wypłynięcia.
ok. 65 minut
Pierogi będą bardziej aromatyczne, jeśli zamiast jajek na twardo do kapusty dodamy przesmażone z czosnkiem pieczarki.Źródło: Twoje Imperium