Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 50
Dodano: 04.12.2019
Odsłon: 6072
3-4 os. | 60 min | średnie | tanie |
Kapustę przepłukujemy wodą i siekamy. Przesmażamy chwilę na patelni i odstawiamy do wystudzenia
Cebulę drobno siekamy i smażymy dodając czosnek i mięso. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Zarówno kapustę jak i mięso nie dosmażamy, tylko delikatnie podsmażamy. Przekładamy do miski i studzimy.
Mieszamy kapustę z mięsem i do zimnego farszu dodajemy jajko
Do mąki wrzucamy jajko i wlewamy oliwę, lekko solimy i dolewając wodę wyrabiamy na jednolite ciasto. Musi swobodnie odchodzić od rąk i być elastyczne. Wody dolewamy tylko do uzyskania pożądanego efektu.
Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, podsypując delikatnie mąką i wykrawamy szklanką krążki,
Na każdy nakładamy porcję farszu i zlepiamy.
Gotujemy od wypłynięcia 3 minuty.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

SlodkoSlodka83 04 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pierogi love w każdej postaci :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz